Frossa i industridesign

En av mina favoritbloggar är In My House. Josse som har bloggen är en av de mest inspirerande och supertrevliga människor jag träffat. Kolla hennes personliga stil, en mix av industri, dansk och svensk lantstil.

Bild 9.jpg

Kolla klockan!! Vill ha! (Finns för övrigt att köpa på Josses butik Inmyhouse.se.)

Bild 10.jpg

Allt är i full harmoni hos Josse, bokstaven, det slitna träbordet, träbacken, grislampan, reg skyltar och industrilampan i fönstret, till och med hissgardinen matchar stilen!

På den färgstarka bloggen Kalathma hittade jag följande tre bilder, rufft och rått i härligt gröna, skavda toner…

kalathma.blogspot.co.jpg

Riktigt cool kylskåp!

kalathma.blogspot.com.jpg

Kolla dörren på skenor, och skafferiet som gömmer sig bakom!

kalathma.blogspot.c.jpg

Ett sovrum i feminin industristil. Stora filmaffischer, resväskor, en järnsäng och rosa textilier, lovely!

Här är tre industriinspirerade kök jag hittade på Marie Claire maisons hemsida.

marie cla maison.jpg

marie claire maiso.jpg

marie claire maison.jpg

Jag tycker det är oerhört snyggt att använda sig av lite olika hängande taklampor i köket. I Sverige är vi besatta av takspottar. Snyggt att få in lite tavlor och en bokstav på väggen, också det väldigt osvenskt.

movingdesignz.blogspot.com.jpg

På bloggen Movingdesignz hittade jag denna härliga matplats, kolla in det maffiga träbordet, och kedjorna som lamporna hänger i, snyggt!

Dessa två stilrena industriinspirerande bilder kommer från trendiga Trendir.

www.trendir.co.jpg

Smakfullt komposition där den stora rullen till bord fått en rostfri bordsskiva och plåtskåpet har en vit stilren ram runt om.

www.trendir.com.jpg

Tunnebanekakel tillsammans med rostfria bänkar och lampor på rad skapar en industriell storkökskänsla.

Här är en bild från Designforlife, en ovanlig syn i Sverige men allt vanligare i USA och NY där man inreder gamla nedlagda fabriks och industrilokaler.

Bild 19.jpg 

Fläktar, stora små små, nya som gamla, är populära inslag i industriinspirerade hem.

Avslutar med ett av mina favorithem. Det är konstnärinnan Carola Kastmans hem på Södermalm i Stockholm, dessa bilder kommer från Sköna Hem, gå in på länken för att se hennes ljuvliga hem i helhet.

Bild 11.jpg

Bild 12.jpg

Bild 15.jpg

 

Annonser

10 kommentarer

 1. Den här stilen gillar jag. Inte lika mycket lullull som ”Skabbig skit”/Shabby chic och betydligt mer hanterligt att faktiskt inreda med, i mitt tycke. Åtminstone har det ju funkat fint för dem som gjort det här – fast hemma hos oss ser det inte ut så ändå. Vore säkert roligt för tvååringen med öppna hyllor i köket där allting går att riva ut, men jag misstänker att man skulle bli galen på det själv. IKEA har för övrigt en jättestor lampa som funkar om man vill ha lite lätt touch av industri – FOTO heter den, den med 50 cm i diameter ser maffig ut över köksbordet. :-DJag tycker den är helkul!

  Gilla

 2. Hej Michis och Annelie!Ja lampan FOTO från Ikea är ursnygg, och den kan man ju spraylacka själv om man vill ha den svart eller i någon annan färg. Den kostar ju bara 299 kr för den största varianten. Vad kul att ni gillar bilderna! Ha en underbar dag!

  Gilla

 3. I love det hela!Så härligt avslappnat!Och så fint du skriver om Josse!Hon är solen, i bloggvärlden.Hennes energi och idéer fullkomligt sprutar ut genom skärmen, och mi dag börjar där med en kopp kaffe..:))Tack för ett underbart inlägg. Nu fullkomligt snurrar mitt huvud av idéer!TACK!

  Gilla

 4. ursnygga saker!!! Jag har hittat stilen hos Stiltje i sverige. Slittåligt! jag har 4 barn så det passar utmärkt. ÄNTLIGEN säger jag!!!

  Gilla

 5. Hej alla!Ja visst är det en funktionell och härlig stil! Slittålig och kanon när man har barn! Jeanna, ”Stiltje” vad är det för butik? Googlar men hittar bara en golvfirma… Ha en härligt vecka alla ni som läser min blogg!

  Gilla

 6. Inte min stil för fem öre. Känns rörigt och stökigt och saknar möjlighet att koppla av i hemmet. DEn här stilen är knappast här för att stanna speciellt länge tror jag.

  Gilla

 7. Hej Helena!Vad kul att du läser min blogg och tack för länkandet! Tyvärr så blev det lite strul med blogger och jag var tvungen att ändra adressen till bloggen. Nu finns den istället påhttp://kalathmaONLINE.blogspot.comHa en underbar dag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s