Moodboards

För några år sedan blev det här med moodboards/ visionboards stort. Och när trenden togs upp på Oprah Winfrey så exploderade det och det blev som en livsstils-karta främst för drömmande kvinnor. Överallt görs det tavlor fulla med ord och bilder, över resor, mål i livet… och drömmar om allt möjligt som kan förgylla tillvaron.

I inredningsvärlden har ju dessa moodboards funnits ett tag, om än i ganska tråkiga varianter med kulörer, golvprover, möbler och textilier. Jag  har själv velat göra en moodboard, jag har så mycket idéer som snurrar i huvudet så det skulle vara skönt att få ur sig allt… på ett snyggt och inspirerande sätt :-).

Här är några olika moodboards att inspireras av…..

www.upondesign.com.jpg

Denna moodboard ”Danish forest” kommer från Upondesign.com och blandar både möbler, tapeter, miljöbilder och färgprover.

w.flickr.com.jpg

Denna moodboard förmedlar mest en känsla, kanske rent av et semesterminne? Hur som helst väldigt snyggt matchat i färgerna. Från Flickr.com

www.coochicoos.com.jpg

Här är också en skön moodboard från Coochicoos.com

Skärmavbild 2010-09-01 kl. 08.42.33.jpg

Denna bild kommer jag inte ihåg var jag hittade, men är också en härlig tavla med tapeter och bilder och färgprover.

4.bp.blogspot.com.jpg

Detta är en variant på moodboarden, när man fäster bilderna som ett kollage direkt på väggen, lätt att byta ut om man ångrar nån bild och fungerar nästan som ett konstverk på väggen.

w.shanakay.com.jpg

Denna lite annorlunda moodboard kommer från Shankay.com och består mestadels av ord. Snyggt att göra en tavla av om den exempelvis skulle gå i svart, vitt och grått. När jag googlade runt är det många som gör nya moodboards varje år runt jul för att få tydliga mål och inspiration under det komamnde året.

style-files.com.jpg

Ett annat sätt att göra är att nypa fast bilder och små prylar på en anslagstavla, lätt och föränderligt! Bilden kommer från Style-files.

getsmartwomen.ning.com.jpg

Den sista moodboarden kommer från Getsmartwomen och består mest av charmiga bilder, ett och annat vykort samt några visdomsord. Lite som när man gör scrapbooking med familjefotona.

Själv fastnade jag för den med bilder direkt på väggen, så slipper man fundera på vad man ska använda för underlag

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s