Compact living -vardagsrum.

Här hittade jag två bilder på en liten charmig lägenhet på bloggen Chris Kauffmann. Här samsas både kök vardagsrum och sovrum i ett enda rum. Tack vare den sammanhållande färgen och stilen så känns det inte alls spretigt, tvärtom harmoniskt. Här har de gömt tvn bakom dörrar, en tv och teknikprylar stökar ofta till ett vardagsrum med sina sladdar och boxar.

Skärmavbild 2010-09-28 kl. 10.08.33.png

På bilden nedan, bortom sängen och bakom soffan, ser man att de satt upp speglar, återigen för att lura ögat att rummet ska se större ut än vad det är. I utländska hem tar de ofta bort vardagsrumsbordet, detta är också ett sätt att få rummet större och barnen kan vara mer delaktiga och leka i vardagsrummets mitt. Vill man avnjuta ett glas vin på kvällen är det smart att ha ett litet i hopfällbart brickbord som man kan smyga fram bakom soffan.

Skärmavbild 2010-09-28 kl. 09.41.46.png

Det är långt ifrån alla lägenheter som har högt i tak, för att lura ögat kan man tapetsera randiga tapeter, med ränderna på höjden. Denna bild kommer från bloggen Highstreetmarket.

highstreetmarket.blogspot.com.png

Även denna bild kommer från bloggen Highstreetmarket. Här har man delat av ett rum med en bokhylla som både har extremt mycket förvaring samt släpper igenom lite ljus till det avgränsade rummet. Ikea har en likadan hylla som heter ”Biträde” respektive ”Expedit”.

Skärmavbild 2010-09-22 kl. 22.25.00.png

På denna bild har kök och vardagsrum stilrent delats av med ett vitt draperi. Färgskalorna är lugna i grått, vitt och svart. Bakom gardinen hade man kunna ha en säng som lätt skulle smälta in i miljön. Bilden kommer från Living etc.

Bild 1livingetc2.png

Avslutar med två bilder från Ikea. Här har vardagsrummet återigen delats av med en bokhylla. Bokhyllan har några täcka lådor vilket gör att det inte ser så rörigt ut, samtidigt som den släpper in ljus. Hade man haft riktigt trångt här hade man kunnat ha en säng bakom bokhyllan med ett draperi in till matrummet.

Skärmavbild 2010-09-28 kl. 09.19.27.png

På sista bilden kan man se hur ett litet vardagsrum kan bli riktigt ombonat. Vid fönstret finns ett litet skrivbord och till höger  om det går bokhyllan runt hörnet. Hörn är ofta opraktiska, något man ska försöka utnyttja, som här på bilden. Färgskalorna är återigen dova, brunt, vitt och svart skapar ett lugn. Se hur korgmaterialen går igen, från halmhattarna, kistan och korgarna uppe i tvhyllan. Trots att vi svenskar har många mörka månader om året är vi dåliga på att ljusätta våra hem. I det här rummet finns fem ljuskällor, det är praktiskt och skapar en mysig atmosfär.

ikea.png

Vi syns i morgon igen, då blir det smart förvaring!

/Helena

Annonser

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s