Migrän och snygga sotare….

Så klart att man skulle få en migränattack dagarna innan jul. I dag har jag legat nerbäddad på soffan med sprakande brasa, glittrande julgran och en par solglasögon. Och precis när jag somnat till, när migränmedicinen börjat verka… då knackar det på dörren.

Helt groggy, osminkad och i morgonrock, fattade knappt som var upp eller ned, öppnade jag dörren och sotaren står där. En ung, snygg sotare dessutom.

Han måste trott jag var apfull.

Jag fick ur mig några osammanhängande ord om alla skor som låg på hallgolvet och att han inte kunde komma fram med sin sotarvagn…. och förresten, jag eldar ju i brasan.

Han sa att han skulle komma tillbaka på eftermiddagen, när brasan dött ut. Jag sov några timmar, sedan var det bara att städa hallen, sätta på sig lite mascara och se glad ut.

Han hade humor i alla fall, han hajade läget. Han sa att folk ofta glömmer bort att sotaren ska komma. Så det är väl inte den första stökiga hallen han sett!

Oh well, sitter nu här med solglajjor, tända ljus och dricker chaite. Visst är denna bild från danska Bloomingville alldeles underbar, ingen förnimmelse av julens stress över huvud taget!

bloomingville

Skön torsdag vänner!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s