Så väljer du soffa

Soffa och säng är antagligen våra mest använda möbler i hemmet!

Och vad ska man tänka på när man ska välja soffa? Färg, storlek och modell, tyg och material, tänk om man tröttnar… och framför allt budget!

  • Vit,  grå, eller färg? Smaksak. Personligen skulle jag välja vitt men det beror ju helt på vad man har för övrig inredning. Grått kan vara svårt om man vill ha väggar i beige, kaffe latte eller tapet med bruna inslag. Svart är praktiskt men kan bli mörkt och hårt i rummet. Mönstrat och färg är svårt om man inte har en väldigt typisk stil hemma.
  • Välj en soffa med avtagbart tyg. Då går det alltid att både tvätta och byta om man nu tröttnar på färgen.
  • Hörnsoffa kan se väldigt praktiskt ut när man har ett rejält hörn hemma i vardagsrummet. Men jag skulle nog bara rekommendera en hörnsoffa om ni har ett väldigt stort vardagsrum. Annars är du väldigt begränsad att flytta runt och ändra om hemma samt lite knöligare att göra rent under soffan. En tresits med fåtöljer då blir du genast mer flexibel
  • Gör ett test (om du orkar, det är lite meckigt), tejpa upp storleken på soffa/ fåtölj på golvet hemma… då ser du snabbt om det är något som passar storleksmässigt.
  • Budget. Det här är svårt. Största skillnaden på en soffa som kostar 6000 kr och en soffa som kostar 35.000 kr är att den dyrare soffan generellt håller åtminstone 20-30 år. Själv har jag haft min Ikeasoffa i 10 år…. och för de pengarna känns det helt ok. Och efter 10 år kanske man vill ha en ny i alla fall…. men å andra sidan har kvalitétssoffor ett mycket bättre andrahandsvärde om man ångrar sig. Möbelhusen som är specialiserade på soffor har ett ganska stort utbud på tyger som du kan välja till din soffa (om man nu vill ha fler valalternativ i den snåriga soffdjungeln!)

Här har jag spanat in 35 snygga vita soffor – vilken är din favorit?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s