Gula nyheter från Ikea

I april kommer Ikea med massor av nyheter. Gult finns med på flertalet av deras möbler och accessoarer, vilket känns både kul och upplyftande. Gult är en perfekt accentfärg att inreda med oavsett om man har ett modernt eller lantligt hem. Gult har en förmåga att lysa upp ett rum…. och associationer med sol, värme ligger inte långt bort, så gult har en positiv och glädjefull inverkan på ett rum.

ikea, gul

Soffan ”KNOPPARP” kommer i quiltat tyg, i grått och gult. En liten, nätt soffa där förpackningen är så liten att man kan typ ta den under armen och gå. Perfekt för den som inreder sin första lya och tar bussen hem från Ikea! Priset? 599 kr!ikea, gul

Förvaringsserien ”TJENA” är tillverkad av 80% återvunnet papper, hurra för det!!! Snygg, stilren och finns i både ljusrosa, gult och svart. Och Ikea har såklart tänkt till, lådorna kommer i massor av storlekar och varianter och passar in i förvaringssystemen ”BESTÅ” och ”KALLAX”. Me like! Pris mellan 15-49 kr.ikea, gul

Nu kommer vi till min favorit, kökspallen ”MÄSTERBY”, en pall tillverkad av 100% återvunnen plast. Now we’re talking! Färgerna är svagt senapsgul och grått. Den är både stilren och har perfekt funktion i ett kök, både som stege och extra pall om stolarna runt bordet inte räcker till. Och varför inte ha flera, den är ju ursnygg när man staplar den dessutom! Priset är 249 kr/st!ikea, gul

Till våren kommer en mängd kuddar också. Här tycker jag Ikea har massor av mark att utvecklas på. Generellt tycker jag deras textilier är rätt tråkiga och mönster som känns rätt omoderna….. Det känns lite Ellos för 10 år sedan. Det finns en del godbitar såklart, färgställningarna till våren känns helt rätt. Gult, blått och grått och lite grafiska mönster, helt ok ändå. Kuddfodralen ligger mellan 49-79 kr/st.

Ikea jobbar ju mycket med miljötänk, något man lätt missar när man går runt i varuhuset, när ens enda fokus egentligen är att hitta en möbel som tilltalar en visuellt! En stor eloge till Ikeas utvecklingsarbete med miljötänk! Ser fram emot april och resten av nyheterna som jag inte visat här, men som kommer i ett blogginlägg lite framåt.

Ha en fin torsdag vänner!

Annonser

12 kommentarer

 1. Den enda stol Ikea visat upp som är något att ha är Trendig i svart. Absolut inte orange som var den som fanns kvar när jag kom.Detta du visar här är kanske bra i badstugan, var annars?

  Gilla

 2. Gillar både gult och orange, synd att vissa bara gillar svartvitt, även om det är snyggt så klart. Pallen verkar vara bra köp för hallen eller ateljen.

  Gilla

 3. Förvaringsserien ”TJENA” är tillverkad av 80% återvunnet papper, hurra för det!!!

  Ja tjena, som om det hade någon nämnvärd betydelse, annat än för att stilla lilla samvetet…

  Om vi istället för nya masstillverkade skitprylar varje kvartal satsade på kvalitetsprodukter avsedda att hålla 90 år (istället för 90 dagar) skulle det vara hundra gånger bättre för den berömda miljön, och då kan man ändå ha ädelträ istället för sunkig returfiber i sitt vackra hem!

  (Nej, det behöver inte innebära samma stil hela livet. Du är fri att köpa, byta och sälja.)

  Gilla

  • Ja Nulle, det ultimata skulle ju vara att alla har råd med hållbara, miljövänliga kvalitetsprodukter. Men även andrahandsmarknaden tar ut ganska saftiga priser för kvalitetsmöbler. Och samhället ser ut så att alla inte har och då tycker jag det är fantastiskt att studenter och barnfamiljer kan köpa billiga möbler som faktiskt har ett miljötänk också.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s