Välkommen hem till Carl Larsson

Det här är mitt drömhem! Aldrig någonsin tidigare har jag blivit så inspirerad av ett hem som detta. För några år sedan var  jag här, i Carl Larssons färgstarka konstnärshem Lilla Hyttnäs, i Sundborn. Och egentligen är jag ju inte jätteförtjust i starka färger… men något djupt inne i mig bubblar när jag är på plats i det här huset.

Lilla Hyttnäs fick Karin och Carl Larsson fick av Karins föräldrar 1888. Det var här hela familjen Larsson samlades, åt sina middagar, samtalade och umgicks i timmar tillsammans med sina barn och goda vänner. Den varma stämningen och harmonin finns kvar i husets alla väggar. Här har tiden stått stilla. Det känns nästan som om familjen bara gått på en promenad. De djärva färgkombinationerna, Karins alla fantastiska textilier, udda möbelplaceringarna och okonventionella lösningarna är än i dag lika överraskande och fascinerande. Välkommen hem till Karin och Carl Larsson, en färgsprakande resa genom tid och rum.

Lilla Hyttnäs, Sundborn, Carl Larsson Slide02 Slide03 Slide04 Slide05 Slide06 Slide07 Slide08 Slide09 Slide10 Slide11 Slide12 Slide13

 

 

Annonser

5 kommentarer

    • Tony, du har HELT RÄTT, det var ju Karin som ritade stolen, tror jag faktiskt missade rätt info när jag intervjuade Carl Larssons barnbarn för några år sedan! Tack för din korrektur!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s