Hemma hos George Clooney!

Hunken med grå tinningar, George Clooney, har ju såklart ett skitsnyggt hem, eller snarare två!

Hans ena hem i Mexico har visats flitigt i media, och det var för tidningen Architectural Digest som han öppnade upp sitt hem tillsammans med närmsta grannen och bästisen Cindy Crawfoord och hennes man Rande Gerber. Se hela reportaget HÄR. Husen byggdes tillsammans i Los Cabos, Baja i Mexico och trion kallar husen ”Casamigos” (Även namnet på deras egenproducerade tequila, läs deras 5 favorit tequilareceptet HÄR). Rande Gerber och George brukade ofta resa till Baja på semester och för några år sedan hittade de en strand där de först fick idén att bygga ett stort gemensamt hus dit de kunde ta familjerna och alla vänner. De anlitade arkitekterna Legorreta Legorreta som är kända för sin geometriska arkitektur, stora fönster och rejäla volym. Till arkitekten hade trion som krav “Ett otroligt elegant hus, nästan som ett konstverk, men det ska ändå vara skönt att gå runt barfota i badkläder”. Ett hus blev två, som Rande Gerber berättar, Clooneys vän sedan 20 år tillbaka, i intervjun i Architectural Digest; It’s just nice at the end of the night to have your own place to go back to!

george clooney

Foto: Aftonbladet bild

Hemmet i Architectural Digest är fotat av svenska fotografen Björn Wallander.

Här kan du se ett klipp med bilder från det Mexikanska drömhuset när de visades på amerikanska Celeb TV!

Men George Clooney byter inte hus lika ofta som resten av Hollywood-eliten. Sitt hus i LA har han haft i hela 20 år. I den här intervjun visar han runt i sitt personliga, mysiga och stilsäkra hem. Maskulint med mycket jordnära färger, brunt, beige och svart och material som skinn, sten, trä och mässingdetaljer.

Jag gillar skarpt de koloniala inslagen, det skapar en sober stil som är tidlös och ändå varm och ombonad. Han är inte bara snygg gubben Clooney, han har bra smak också!

Se fler kändishem här nedan, bara klicka på länken.

Se konstnären Carl Larssons färgstarka hem i Dalarna.

Se alla Elvis Presleys stilfulla hem o kärleksnästen!

Så här härligt bodde Marilyn Monroe innan hon gick bort.

Se president Obamas tropiska semesterhus i Hawaii här.

Så här gudomligt bor stilikonen Ralph Lauren på Jamaica.

 

 

 

Annonser

5 kommentarer

  1. Snyggt! Åtminstone om man jämför med nutida svenska inrednings- och arkitekturdogmer: Tråkblek björkfaner i offentliga lokaler, vita folieskivor och hyllor i butiker. Bostadshus med vassa aluminiumprofiler under vit epoxy som fönster, kritvita sterila dödsriken med lågt i tak som hem (och inte enbart i bostadsannonserna, tyvärr).

    Gilla

  2. Vill nån verkligen bo så där? Läget, ja definitivt, men att ha det så själlöst? Mer film än verklighet.
    Nu skulle jag kunna vräka på om hur pengar och kändisskap förändrar/-sämrar folks omdöme men avslutar istället.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s