Den NYA trenden….

Den industriella inredningsstilen är hur stor som helst. Och den integreras i alla typer av hem, både i mer lyxiga inredningar, liksom de vita, lantliga. Industridetaljer skapar en spännande kontrast till vardagen och de mjuka textilierna som fyller våra hem.

Men, något jag såg både på inredningsmässan Maison et Objet och när jag vandrade runt på loppisar och butiker i Paris så utvecklas industristilen och inspireras nu av laboratorium och sjukvårdsinrättningar. Nästan lite Da Vinci, Einstein och ”den galna professorn” över känslan. Stilfullt men lite mystiskt, mörkt, svart, grått, petrolblått och slitet trä blandas med glasflaskor, uppstoppade djur, världskartor och matematiska diagram.maison et objet

Skärmavbild 2014-09-13 kl. 09.28.51 12 7 10

4 6 8 9 5

En av mina favoriter på mässan i Paris var Tom Dixons monter. Det var uppbyggt som ett laboratorium där man kunde följa processen från typ lerklump till doftljus.

1 3 2

 

Ha en fin dag vänner!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s