Hur man räddar festen med en ståltråd!

Något som jag alltid har hemma är ståltråd. Det är så himla bra, till mycket! (Ståltråd är ungefär som tesa-tejpens lillasyster) Och ståltråd finns i dag i massor av färger, koppar, mässing och även mer färgstarka kulörer som rött, lila, rosa, turkost.

 Ståltråd kan rädda knappar som hoppar ur byxor, hålla ihop paket om man inte har dekorativa presentsnören, man kan göra smycken i oändlighet…. och så kan man piffa dukningen på festen!

Har du glömt att köpa solceller för femte året i rad kan du enkelt ta några gamla syltburkar och vira ståltråd runt och hänga lite överallt i träden. Billigt, ekologiskt och supervackert! Här har jag flätat koppartråd och sedan satt runt burken. Visst blev det fint!?

En vacker dekoration på glasen gör att du får stenkoll på vems glas som tillhör vem på festen. (Eller snarare – du har koll på ditt glas!)

En liten ståltråd och en pärla och vips är det klart! Kan även bytas ut med att trä upp en godisbit på ståltråden…. ett geléhjärta, colanapp, seg råtta osv.

Vill man göra vackra servetthållare är pärlor och ståltråd ett perfekt pyssel. Kan vara lite pilligt, men barnen älskar det!

Trä pärlor, vira och forma ett blad, trä pärlor, vira och forma ett blad…. osv. 

Här kan du se en liten film på en mindre pillig variant av denna blomma!

Ses i morgon vänner!

Kram!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s