18 helt oslagbara tips! Från golvknarr till flottigt hår!

Vem har INTE varit med om trassliga halsband och tillknölade smyckeslänkar som INTE går att lösa upp?

(Detta halsband slutade min man använda för några år sedan då länken tokfastnat och vi provat allt från hammare till yes-såpa och matolja -utan framgång).

Och så satt jag och surfade häromdagen och hittade tips efter tips vad man kan göra med baby-powder.

Såååå alla kära bloggläsare. Kan berätta att mannens halsband numera är löst med lite baby-puder och fingerfärdighet…. och alla de andra tipsen då, jag läs den långa listan här nedan!

1. Torrschampo! Ja det stämmer! Häll lite babypuder på din kam och kamma igenom håret ända upp till rötterna. Det funkar bäst på blonda och gråhåriga och tar bort smuts och fett. Rödhåriga och brunetter blandar i lite kanel i babypulvret. Håret inte bara ser fräscht ut, det luktar gott också!

2. Ta bort sand. Efter en lång dag på stranden finns det risk att du har sand ööööverallt. Och finns det något mer irriterande än skavande sandkorn i skorna? Ta med dig en flaska babypuder och smörj in på händer och fötter. Vips är all sand borta!

3. Smutsfläckar. Om du råkar spilla på dina kläder, gnugga in babypuder på fläcken, om och om igen med en bomullstuss tills du ser att fläcken är så gott som borta. Bäst funkar det på alla oljebaserade fläckar, som dressing, smör osv. Borsta bort överblivet puder och tvätta i maskin som vanligt. Babypulvret hjälper till att suga ur smutsen ur plagget och fläcken är ett minne blott!

4. Spelkort. Ni vet, gamla feta spelkort, eller nya stela och nästan klibbiga kort som gör det omöjligt att blanda kortleken? Lägg kortleken tillsammans med babypuder i en påse med ziplocklås, skaka, ta upp kortleken och skaka av överblivet babypuder. Vips är kortleken smidig och hanterbar!

5. Friktion. Är du ute och springer ofta och får friktion mellan exempelvis lår när du blir varm och svettig? Babypuder gör huden mjuk och len och förhindrar skavsår!

6. Stinkande skor. Ugh, vem har inte känt av stinkande fotbollsskor eller tonåringens sneakers? Lite babypuder gör susen. Den både suger upp fukt samt eliminerar lukten!

7. Skydda lökarnas rötter. Det här låter ju märkligt men tipset kommer från flera blomsterexperter. Lägg knölarna i en ziplockpåse med en matsked babypuder och skaka om. Pudret hjälper rötterna att inte ruttna vid en plantering samt angripas av mögel eller skadeinsekter.

8. Förnya gamla böcker. Gamla fuktiga böcker som förvarats i garage eller dylikt blir som nya om man häller lite babypulver mellan sidorna och låter torka ett dygn. Borsta bort överblivet pulver och böckerna får både en fräsch doft och fuktighetsangrepp och mögel är som bortblåst.

9. Vaxa benen. Huden kan lätt bli röd och irriterad efter en vaxning. Gnid in lite babypuder innan vaxningen. Babypudret hjälper till att absorbera fukt vilket gör att vaxet verkar bättre samt mildrar irritation, smärta och rödhet.

10. Gummihandskar. Häll lite babypulver i gummihandskarna så slipper du fightas när du sedan ska få av dem. Plus att du har en fräsch doft på händerna istället för en unken latexdoft!

11. Fräscha upp lakan! Sommartid kan lakanen i sängen kännas sträva och varma, trots att du nyligen bytt dem. Lite babypulver fräschar upp lakanen på nolltid. Strö lite pulver, skaka lätt och du går till sängs med en skön och svalkande fräschör!

12. Tar bort myror och insekter. Småkryp, speciellt myror gillar inte babypulver. Perfekt om man ska på picknick och det finns myror i gräset. Och perfekt att strö kring lister eller fönster där man vet myrorna har sitt stråk.

13. Perfekta ögonfransar! Får du lätt klumpiga/ sneda ögonfransar när du sätter på mascara? Dutta en sminkborste i lite puder och svep lätt över fransar och resten av ansiktet. Babypuder tar bort oljiga partier i ansiktet samtidigt som det ger en bra grund till mascaran, du får långa, fint fördelade fransar!

14. Efter rakning. Babypulver passar både för män och kvinnor, både under armar, på hakan, bröst och ben efter rakning. Pulvret har en svalkande effekt och hjälper att lugna irriterad och känslig hud.

15. Knarrande golv. Har du ett visst parti på golvet som knarrar? Prova att dutta lite babypulver i springorna!

16. Deodorant. Glömt att köpa deo? Häll babypulver i handen och dutta i dina armhålor (perfekt om du precis rakat dig också -då gör det som mest ont att sätta på deo!). Babypulvret både luktar gott, håller svett och dålig lukt borta. Ett tips som äldre kvinnor vetat om och anammat sedan länge!

17. Fuktig garderob. Har du en småfuktig garderob, eller unken doft i byrålådan (speciellt om du köpt antikviteter)? Häll lite babypulver i en skål, längs listerna på golvet, under ett pappar i byrålådan eller om du har en matta i din walk-in-closet. Babypulvret trollar bort fukt och sprider en fräschör i garderoben!

18. Och som sagt, babypuder är perfekt att trassla ut knutar på halsbanden med!

Sammanställd info från diyncrafts.com, Goodhousekeeping.com, Stylecaster.com

VILL DU HA FLER SMARTA HUSMORSTIPS? Klicka på länkarna här nedan.

Så slipper du fästingar för gott!

– 15 smarta anledningar att ha aluminiumfolie hemma!

– Hur du med blotta ögat ser att en avocado är mogen!

– 3 saker som citron fixar på ett nafs!

– Så får du lena händer med saker från skafferiet!

– Fina sommarfötter? Klicka här!

– Filmen som får dig att aldrig skala potatis som vanligt igen!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s