bild Därför ska du äta BRUNA bananer!

Nån stans långt inne i mig har jag fått för mig att man inte ska äta så mycket bananer, för det är en ”fet” frukt.
Suck…. så mycket kostråd som naglar sig fast i hjärnan och bara rör till det.

Idag såg jag ett klipp om bananers alla fördelar. Och varför man speciellt ska äta brunfläckiga bananer framför de gulgröna.
(Jag har alltid älskat välmogna bananer – vilken tur!)

Japanska forskare har bevisat att bananer hjälper kroppen slåss mot cancer! När bananerna blir bruna ökar antioxidanterna rejält och stärker immunförsvaret och ökar de vita blodkropparna. Bruna bananer är 8 gånger mer effektiva än gulgröna bananer.

Och förutom det så sänker också bananer högt blodtryck, minskar risken för stroke och förbättrar minnet.

(All fakta ovan är hämtad från Authoritynutrition, Diabetes.org, Allaboutbanana)

Och kolla in filmen, här här 10 fakta varför bananer är så bra!

Från och med nu kommer jag ALLTID ha bananer hemma!

Annonser

6 kommentarer

 1. Vilket jävla skitsnack….Om en diabetiker äter bruna bananer får de en sockerchock utav dess like… Hoppas verkligen ingen tror på det här för det går emot all vetenskap om diabetes…Med din artikel som är ren nonsens när det gäller diabetiker borde inte ens få komma i skrift…

  Gilla

 2. Tycker er källa är ute o cycklar…dia cm etes obrunprickiga bananer går inte alls ihop…omman inte är jättelåg då höjer det blodsockret..snabbt…

  Gilla

 3. Attans, mitt långa svar försvann :/
  Jag fattar mig kort. Min man har diabetes så visst har jag koll på blodsocker och frukt!
  Men det går inte att komma ifrån att jag ser fler och fler rön och forskningar på just bananer. En av de senaste artiklarna jag läste kommer från amerikanska Medical News Today: http://www.medicalnewstoday.com/articles/271157.php
  På Diabetestic.com kan man läsa detta:
  http://diabetestic.com/diabetes-and-banana/527/
  och på Diabetes.org:
  http://www.diabetes.org/food-and-fitness/food/what-can-i-eat/making-healthy-food-choices/can-you-still-eat-bananas-with-type-2.html.
  Men däremot läste jag nu två artiklar om just bruna bananer – som detta inlägg handlar om- har högre socker än gula, vilket gör att jag faktiskt tar bort diabetes från texten:
  http://www.diabeticconnect.com/diabetes-information-articles/general/1090-diabetic-problem-foods-can-diabetics-eat-bananas. Och även här hittade jag samma fakta: http://www.battlediabetes.com/articles/diet/bananas-and-diabetes

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s